Behandlas med laser hos tandläkare i Järfälla

marts 29, 2021

Har du tandläkarskräck och tycker det är obehagligt att känna vibrationerna från borren? Det sistnämnda kan vara ett minne blott när du nu kan välja att få laserbehandling istället. Fler och fler tandläkare utbildar sig för att kunna ge sina klienter det bästa inom tandvård. Oavsett om du går till tandläkare Järfälla eller Umeå finns det en chans att de gör behandlingen. Det är något som kan vara värt att kolla upp.

 

Laserbehandling vid karies

Har det hänt att du ätit värktabletter för att dämpa smärtan i tanden? Vägrat inse att det är dags att gå till tandläkaren? Du är inte ensam, tandläkarskräck är mer vanligt än du tror. Därför kan det vara skönt att veta att det finns en ny teknik som gör att du slipper känna smärtan och vibrationerna från borren. Tandläkaren berör inte ens området som behandlas. 

Laser är ingen ny behandlingsform. Den har funnits under lång tid inom tandvården men blivit mer vanlig de senaste åren. Tillgången till laserbehandlingar gör att många vågar boka tid och ta tag i sin tandvärk. Resultatet blir automatiskt enklare behandlingar och mer kvar i plånboken.

 

 

Hur fungerar behandlingen?

Vid kariesbehandling riktar man laserstrålen mot det drabbade området. Precis som många andra laserapparater arbetar den på molekylnivå. Man kan säga att den löser upp den del av tanden som inte är frisk och tar bort den. När en slät  kariesfri yta skapas gör det att lagningen fäster samt sitter kvar bättre. Behandlingen gör mindre ont och ofta behövs ingen bedövning. 

Laser inom tandvården har fler användningsområden. Den tar bort tandsten, rensar tandfickor och behandlar herpesblåsor. Förr skulle man skrattat åt idéen att tänderna på 2000-talet skulle lagas utan att tandläkaren rör dem. Idag är det verklighet. Därför vågar fler boka direkt vid tandvärk vilket innebär enklare behandlingar och mindre kostnader för patienten.