Det rustika livet med pälsar från www.leatherhouse.se

marts 23, 2021

Att bo i ett hem som andas rustika vibbar är något som skapar en speciell känsla. Det känns liksom primalt på något sätt, som om att vi knyter an till en sorts tidlöshet som förbinder oss till våra förfäder. För känner inte att det liksom känns rejält att sitta på en träbänk där någon har slängt på en rådjurspäls från www.leatherhouse.se?

Den spännande osäkerheten

För det är trots allt det vilda som gjorde att vi människor kunde tämja vår tillvaro, göra den förutsägbar. För tänk hur det vore att vakna upp varje dag och inte veta hur den skulle se ut.

För vissa känns detta som ett spännande scenario, för andra en mardröm. Sanningen är dock att detta är sättet som vi människor har levt på under merparten av vår tid här på jorden.
För vissa människor är detta fortfarande vardag.

Förutsägbarhet och bekvämlighet har helt klart sina uppenbara fördelar här i livet. Det gör att man kan planera sin tillvaro och sträva efter något som är mer än bara överlevnad. Samtidigt kan det bli för mycket av det goda. Att få alla sina behov tillfredsställda, när man vill ha dem tillfredsställda, leder lätt in i ett liv av dekadens och meningslöshet.

Vi människor behöver helt enkelt utmaningar i vardagen för att må bra. Det behövs friktion i livet för att det ska finnas kontraster i tillvaron. Får vi inte dessa kontraster så tenderar vi själva att skapa dem genom att organisera lite dramatik i vardagen.
Eller så kanske vi provar på att fasta under en längre tid, eller kanske ger oss av på en vandringstur i skogen med flera övernattningar – för att komma bort från allt det bekväma som vi annars omger oss med.

De riktigt råbarkade lär sig att jaga och fylla frysen med kött och hemmet med fina pälsar från sina byten.