En framgångsrik blogg

En framgångsrik blogg

marts 20, 2020

Idag finns det många framgångsrika influencers som använder sig av flera olika kanaler för att nå ut med sitt budskap. Men för de allra flesta började det med en blogg. Vill man starta en blogg och nå många läsare, och kanske även nå framgång, kräver det att man planerar sin blogg noga. Men en framgångsrik bloggare går även på känsla och det kanske är det som urskiljer en skicklig bloggare mot en mer vanlig. Samtidigt som man är proffsig måste man även vara personlig. Vi vill läsa om verklighet och bjudas in i andra människors världar. Budskapet ska vara äkta och uppdateringen ska gå snabbt. Vi vill inspireras men för den delen inte bli förda bakom ljuset. Det vi ser måste inneha någon slags äkthet.

 

Engagera era läsare

Men det finns även bloggar som fungerar ungefär som en tidning, som exempelvis absolutfoto. En sådan blogg delar gärna med sig om tips och listor och många gånger hela recensioner. Det kan vara bra om man är på jakt efter något speciellt och vill få hjälp med att göra ett urval. Men för att nå framgång med en blogg idag krävs det att man berättar mer från hjärtat, och även att man försöker inspirera sina läsare. Då får man läsarna med sig och de blir engagerade i det som man vill förmedla.

 

Så kan man tjäna pengar

Det går att tjäna pengar på en blogg. Vissa får sina bloggar anslutna till tidningar och magasin och får på så vis ett arvode. Andra har annonssamarbeten med företag som får göra reklam på bloggen. Några skriver även då och då i sina blogginlägg om olika produkter och de får då betalt av tillverkaren eller företaget för detta. Bästa behållningen för många bloggare är dock dialogen med läsarna och att ibland kunna ta sig tid att svara på deras frågor.