En plats för nya idéer

maj 14, 2020

Ibland så behöver man verkligen bara byta miljö och komma bort från allt det där som kallas för vardag. För det är lätt att fastna i gamla rutiner och bli lite stel i livslusten, så att säga.

Att bli lite lite lagom existentiellt omskakad, sådär som man blir på en lite mer äventyrlig semester, är något som vi alla behöver då och då.
Dels ger det ny energi och vitalitet i livet. Dels så ger det också inspiration och ett tillfälle att reflektera över vad man vill få ut av livet. För trots allt så lever vi detta liv en gång och det känns ju minst sagt onödigt att slösa bort det på en tillvaros om man inte vill ha.

Ingen går väl liksom till ner restaurang och beställer en måltid som man inte är sugen på.
Samma attityd ska man ha till livet.

Alla drömmar börjar med en idé. För att ta sig vidare så behöver man dock göra upp en plan med delmål och när dessa ska inträffa. Oddsen är ganska låga för att man under färdens gång kommer att få revidera sina mål, både de mindre och de stora. För livet har en förmåga att överraska oss med det oväntade.

Har du inga planer så är det ett ypperligt låga att bara hyra boende i Stallarholmen i en vecka och bara kravlöst gå in och spåna. Ta någon dag då allt bara får rinna av dig och sedan skrider du till verket.
Vill du verkligen vara förberedd ska du ha läst och övat dig i Edward de Bonos teknik för lateralt tänkande. På så sätt öppnar du upp dig för nya idéer så att du inte bara återanvänder gammalt som någon annan kanske har planterat i dig. 

Kom ihåg att det bara är du som vet hur du vill leva just ditt liv.