Fyll på med energi i Dalarna

Fyll på med energi i Dalarna

Man kan lätt bli lite överväldigad när man inser hur stort Sverige är. Detta avlånga land är enorm och vissa landskap är stora som mindre nationer. 
Ta till exempel Dalarna som vissa, halt på skämt och halt på allvar, anser är början på Norrland. Visst finns det en sorts vild känsla här. Det är merr vidder och en mer böljande terräng än om du åker söderut i landet.

Bor man längre ned i landet så börjar på många sätt vildmarken just här.
Det är nog inte så många som tänker på att detta län också gränsar mot vårt grannland i väst – Norge. Dalarna sträcker sig långt västerut och Älvdalen och Malung är kommuner som har sin beskärda del av de fjäll som blir dramatiska på den norska sidan.

Därför finns det mycket varierat att hämta i Dalarna – allt från friskluft till aktiva städer beroende på var i länet man är.

I dessa tider är det kanske mest intressant med just naturupplevelserna. Att få komma ut och jämna ut den inre balansen är viktigt i pandemins era. Dagligen ser vi dödstalen ticka uppåt och det är lätt att känna en klump i magen över framtiden. Speciellt om man själv tillhör – eller känner någon som befinner sig i – riskgrupperna.
Då gäller det att vara extra försiktig. Detta är förstås något som man som personlig assistent i Borlänge tänker på dagligen i sitt yrkesutövande. Marginalerna är små och det gäller att hela tiden påminna sig själv om hygien och säkerhet för de brukare som man arbetar med.

Det är som sagt här skog, mark och sjö kommer in i bilden. Att vara ute minskar risken för spridning då viruset har mindre chans att sprida sig än i stängda utrymmen. Dessutom är det som sagt balsam för själen att få befinna sig ute och njuta av de vyer och upplevelser som finns i det gröna.