Hämtning av grovsopor räddar miljön

advertorial

En del i klimat- och miljödebatten som vissa  menar har hamnat lite i skymundan är den som handlar om nedskräpning. Det är väldigt tråkigt att behöva se ölburkar, tuggummipapper och plastpåsar blåsa omkring på stranden, i skogen och även inne i stan såklart. Men kom ihåg att det hade kunnat vara värre. Det hade kunnat stå rester av gamla spisar, möbler, lampor och julgranar. Inte för att det inte händer. Då önskar man ju att de hade körts till tippen istället.

Ibland har man dock inte möjlighet att själv transportera sina grovsopor till soptippen. Det innebär dock naturligtvis inte att det någonsin ska vara ett alternativ att dumpa sina stora sopor var som helst. Det är fortfarande ditt ansvar att se till att grovsopor sorteras på rätt ställe när du inte längre behöver dem. Däremot kan du såklart organisera så att någon kommer och hämtar dem istället för att släpa på dem själv.

 

hämtning av grovsopor

Gör din insats

Hämtning av grovsopor är en väldigt bra lösning för den som kanske inte har tillgång till bil. Vilket säkert är de flesta människorna i landet, åtminstone bland den unga och mindre välbärgade delen av befolkningen. Men som sagt, ingen ska få komma undan med att inte ta sitt ansvar. Beställ istället hämtning av grovsopor så gör du din del för ett bättre klimat och renare miljö. Mer kan du inte begära av dig själv.

Och med “hämtning av grovsopor” avses inte att du ringer kusinen, polaren eller svärföräldrarna. Du kanske inte har ett socialt kapital att aktivera för att hjälpa dig med en sådan här grej. Eller så vill du helt enkelt inte besvära dem. Det är fullt förståeligt. Vilken tur för dig då att det finns de som har valt att gå in i ett yrkesliv som går ut på att hämta grovsopor och som kan erbjuda tjänsten åt dig.