Hur skulle livet vara utan ytterdörrar?

december 16, 2021

advertorial

Lek lite med tanken om ett liv helt utan ytterdörrar. Det skulle förmodligen kännas väldigt obehagligt och otryggt. Du är van att kunna stänga igen och låsa ytterdörren till din lägenhet eller ditt hus. Om dörren är borta kanske det plötsligt kommer en främling och sätter sig bredvid dig i soffan när du ser på tv. När du kommer hem från jobbet och går in i din bostad kan hela ditt bohag vara borta. Visst är det skönt att ytterdörren sitter där den ska? 

Nu leker vi istället med tanken att du är i behov av en ny ytterdörr. Hur är din känsla då? Förhoppningsvis känner du glädje inför att titta på alla fina varianter av ytterdörrar som finns. Valet av modell, material och färg kan vara svårt, det finns så mycket att välja bland. Det finns ett brett urval av ytterdörrar för alla önskemål och behov.

När det gället valet av färg bör du fundera på om färgen ska smälta in eller sticka ut. Eftersom ytterdörren är en del av ditt hem är det viktigt att du har en dörr du trivs med.

 

image

 

För- och nackdelar med glas i ytterdörren

Det finns ytterdörrar utan glas och dörrar med en liten eller stor glasruta. Om du har en mörk hall kan en ytterdörr med glas släppa in fint ljus dit. Dörren kan även ge en mjuk övergång mellan utsidan och din bostad. Du ser världen utanför då du står i hallen och klär på dig ytterkläder och skor.

Att ha en ytterdörr med glas kan dock ge känslan av att det blir för mycket insyn i ditt hem. Förbipasserande och eventuella grannar kan se in i din hall, och det är inte alla som uppskattar det. En ytterdörr med glas kräver också en och annan putsning för att ta bort smuts och fingeravtryck.