Ibland händer saker som inte ska hända

Ibland händer saker som inte ska hända

august 19, 2019

De flesta har turen att inte behöva en advokat annat än för att skriva testamente eller äktenskapsförord. Tyvärr kan det ju vara så att man gör något mindre tilltänkt eller rätt ut sagt dumt. Då kan det vara bra att anlita en bra advokat. En bra advokat kan ta tillvara på dina rättigheter och hjälpa dig att slippa straffas i onödan. Det kan även vara bra att ha en bra advokat om du blivit utsatt för ett brott. Det är inte svårt att hitta en bra advokat i Göteborg eller någon av storstäderna. Oroa dig inte heller om du bor på en mindre ort för det finns många kompetenta advokater i hela Sverige.

 

 

För dig som gjorde fel eller blivit anklagad för att göra fel

 

Du har många rättigheter när du står anklagad för brott. När du blir häktad ska åklagaren fattat sitt beslut om att frisläppa eller åtala senast tre dagar efter du blivit anhållen. Du behöver dock veta att åklagaren har långtgående rättigheter till att ta del av samtal, sms, brev och annat privat. De har även rätt att hindra kontakter med omvärlden. De får självklart inte neka dig att träffa en advokat. Försök få kontakt med en advokat så fort som möjligt så du har någon som tar tillvara dina intressen.

 

Hur ska du välja advokat?

 

Det finns advokater som ägnar sig åt allmänjuridik. Det vill säga att de har många kompetenser. Sen finns det advokater som specialiserat sig inom olika områden. Det är såklart bra att anlita en advokat som är inriktad på brottmål om du står anklagad för brott. En bra advokatfirma kan hjälpa dig att hitta en advokat som har specialistkompetens inom det område du står anklagad inför. Oavsett om du trampat i klaveret eller är helt oskyldig så ska du se till att dina rättigheter inte kränks.