Intyg på bestående invaliditet

juni 25, 2021

Det där fingret som du skadade i en olycka förra året, har aldrig blivit helt bra. Du har gjort allt precis som du skulle, med sjukgymnastik och allt. Men du får helt enkelt inte tillbaka samma funktion som du hade. Det som är svårt är att du skadat ett finger som du är i behov av på ditt arbete såväl som i ditt vanliga liv. Därför är det extra svårt att acceptera att det inte kommer bli bättre än så här.

Du bokar en tid med HR på ditt arbete och berättar hur du mår och hur det fungerar för dig. Som tur är så är det en mycket bra och förstående person, som har fått tjänsten hos ditt företag. Och dessutom vet du om att din chef är lika bra, så du är inte orolig. Men först och främst får du beskedet att ordna ett intyg på din funktionsnedsättning. En nedsättning som kan klassas som invaliditet, även om den inte är så pass allvarlig att du behöver något hjälpmedel.  

 

 

Utbetalning och underlättande åtgärder

Efter en sökning på invaliditetsintyg hittar du en länk till https://www.ortopederna.com/. Du kontaktar dem och får ganska snabbt en tid. Det visar sig att du får en högre grad av invaliditet än du trodde och känner dig nöjd med att det blev utrett. Intyget skickar du in till din olycksfallsförsäkring och även till din arbetsgivare. Därefter sker något som du inte hade kunna hoppas på i din dröm.

Med hjälp av intyget och en välvillig arbetsgivare får du allt vad du behöver inom underlättande åtgärder på din arbetsplats. Du får utrustning som hjälper dig och även en anpassning av dina arbetsuppgifter. Utan inkomstbortfall. Dessutom får du en utbetalning från din försäkring, som gör att du kan anpassa ditt liv även utanför arbetstid. Och HR får en blomsterbukett.