När man är i Gävle och behöver en bilverkstad

september 30, 2020

Det finns inget bra tillfälle för en bil att gå sönder. Men ändå känns det oftast som att bilen går sönder på det sämsta möjliga stället och vid det sämsta möjliga tillfället. Det är oftast när man har det stressigt till jobbet för att hålla i det där mötet med kunderna från England. Eller när bilen är packad med hundar, ungar och packning för att ge sig iväg på skidsemester.

Men när, hur eller var än en bil går sönder så finns det alltid hjälp att få. Ibland så kan det också innebära ett samarbete mellan flera olika riddare på vita springare. I detta fall föraren av bärgningsbilen och mekanikern på bilverkstaden.  

 

Femtio spänn eller tre tusen

Det är inte bara som lekman som det kan vara mycket svårt att bedöma en skada innan den är ordentligt kontrollerad. Därför är det också i stort sett omöjligt för en mekaniker att direkt kunna säga hur mycket en reparation kommer att gå på.

Även om man kan se en skada och vet att den behöver åtgärdas så kan det finnas annat som kan ställa till det. Ibland kan det behövas flera turer till verkstaden innan man har lyckats knipa alla problemområden som bilen har samlat på sig. Det behöver inte betyda att det är mekanikern som är dålig. Istället kan det bero på att det helt enkelt finns flera anledningar till att bilen inte tycker att det är så roligt att rulla.

 

 

Den rätte riddaren

Om man frågar runt bland vänner så kan man nästan vara säker på att alla har en favoritbil. Så är det också när det kommer till en bilverkstad i Gävle. Vilken mekaniker man anser är den bästa beror oftast på vilket fel fordonet har. De mekaniker som ofta får högt betyg är också duktiga på att kommunicera gällande felet.