Naturlig hälsokost

Naturlig hälsokost

december 3, 2019

Det blir mer vanligt att människor provar att äta hälsokost som en första början istället för att äta receptbelagda mediciner. Kanske är man deprimerad eller lider av annan psykisk ohälsa och blir ordinerad antidepressiva medel och då kan man till exempel prova johannesört. Johannesört  kan lindra vid psykisk ohälsa såsom depressioner och ångest. Självklart ska man diskutera det här med sin läkare innan man provar. Men vid lindrigare fall så kan det faktiskt fungera med denna ört, så att man slipper använda sig av antidepressiva medel. 

 

 

Olika preparat

 

Det finns en hel djungel med olika örtpreparat att använda sig av om man nu är intresserad av det. Örter kan göra väldigt mycket nytta, mer än man kan tro faktiskt. Det finns säkerligen människor som inte tror att örter kan göra gott och att det går att använda sig av örter istället för riktig medicin utskrivet av en läkare. Det finns en hel del olika örter man kan testa. Det finns örter för håret, naglarna, psykiska hälsan, ja, det finns örter för i stort sett allt. Örter ger även krydda åt vår mat. Örterna kan stärka ditt immunförsvar så du lättare står emot förkylningar. 

 

Olika form

 

Örter kan komma i kryddburkar på affären, vi använder sedan dessa i vår mat och när vi lagar vår mat. Örter kan komma i kapslar eller i tablettform. Men någonting som blir mer och mer poppis är ju te som innehåller örter, så kallat örtte. De kommer också i en hel del varianter och innehåller olika ämnen som är bra för diverse saker. Många tycker det är lättare att få i sig saker genom att dricka och då är ju faktiskt te en ypperligt bra sak att testa om man vill få i sig mer örter. Ge det en chans vet ja, du kanske upptäcker massa bra saker med att äta örter.