Nöjda kunder med en kundklubb

Nöjda kunder med en kundklubb

september 10, 2019

På en marknad där kunderna har allt fler butiker att välja bland gäller det att sticka ut. Som företagare gäller det att erbjuda något extra, som får kunden att vilja bli en återkommande kund. Det finns många olika metoder och sätt att locka till sig kunder. Men att få kunderna att vilja komma tillbaka gång efter gång kan vara en riktig utmaning. En utmaning, men ingen omöjlighet!

 

Enkla medel för återkommande kunder

Ett första och mycket viktigt steg för att få nöjda, återkommande kunder är att se till att den fysiska butiken är välkomnande och designad på ett sätt som känns kreativt, överskådligt och genomtänkt. Om det rör sig om en webshop gäller samma sak. Det är viktigt att shoppen är användarvänlig och att kunden inte stöter på en massa krångel. En annan viktig aspekt är kundservice.

Kunder i fysiska butiker ska kännas att butiksmedarbetare finns där för guidning, rådgivning och för att svara på eventuella frågor. Det ska kännas välkomnande, helt enkelt. I en webshop bör det finnas en chatt eller kontaktuppgifter som är lätta att hitta om kunden har några frågor eller stöter på problem. Allt detta är viktigt att tänka på, men för att få kunderna att vilja komma tillbaka efter sitt första besök behövs något mer. 

 

En kundklubb för nöjda kunder

Få stamkunder med hjälp av en kundklubb! Genom att erbjuda kunden möjligheten att gå med i en kundklubb med förmåner motiveras kunden att komma tillbaka gång på gång och du kommer på nolltid ha en lojal kundkrets som väljer dig före dina konkurrenter. En kundklubb kan se ut på olika sätt. Det vanliga är att kunden har ett fysiskt eller digitalt kundkort som kunden kan samla poäng med hjälp av. Varje köp innebär några poäng som med tiden omvandlas till rabatt eller andra förmåner. Med en välkomnande butik och en kundklubb kommer du långt!