Nya utsikter på livets resa

Nya utsikter på livets resa

februar 25, 2020

Framtiden är ett oskrivet blad sägs det – och det stämmer väl till en viss del. För visst finns det en oändlighet med möjligheter framför oss, men frågan är om vi är beredda – och modiga nog – att börja utforska dem.

För sanningen är att vi är ett vanedjur. Människan alltså. Det finns inget annat som vi har ett så komplicerat förhållande till som trygghet och förutsägbarhet. Vi må ofta klaga över att vi har tråkigt, samtidigt så är vi rätt restriktiva med att utsätta oss för saker som kan rucka på det liv som vi har byggt upp kring oss.

Det är därför som det är så viktigt att ha en vision. Vad är det som man vill åstadkomma med sitt liv? Vad har DU för mål?
Saken är den att de där målen inte behöver vara helt “out there” heller. Det kan vara lätt att hindra sig själv från att försöka uppnå något för att man tror att alla mål ska göra en materiellt framgångsrik. Eller känd eller något liknande.

Men mål kan även vara relativt modesta. Som att bli bättre på att säga “Jag älskar dig” till människorna omkring sig. Bara att göra detta kommer garanterat att leda till nya upptäckter och att nya möjligheter öppnar upp sig för dig.

För det handlar alltid om att pusha sin bekvämlighetszon. Att klättra uppför en höjd och se vilka utsikter som väntar där.

Kanske inser du att din dröm är att starta eget i någon form. Följa en dröm om att kunna försörja dig helt och hållet på din egen insats. För det är en helt annan grej att vara egen kontra att vara anställd. 
Om så är fallet så se till att få hjälp med din redovisning av proffs så som http://www.jwk.se/. Det gör att du kan fokusera dig på att följa dina drömmar på ett mer helhjärtat sätt.