Regelbunden lastbilstvätt i Norrköping håller ditt fordon i toppskick

Underhåll är väldigt viktigt på en lastbil för att den ska fungera optimalt och hålla riktigt länge. Eftersom de allra flesta lastbilar kör långa sträckor i princip dagligen, året om så är det extra viktigt att hålla koll så att allt fungerar som det ska. Förutom service och reparationer är rengöring också en viktig del av underhållet.

Skydda lastbilens lack

Det är väldigt viktigt att tvätta lastbilen för att skydda dess lack. Smuts och vägsalt är typiska exempel på sådant som kan sätta sig på lacken och med tiden förstöra den. Det är absolut inte ovanligt med rostskador till följd av att man eftersatt rengöring av ett fordon. 

En ren lastbil är en säkrare lastbil

Det finns också en säkerhetsaspekt med att hålla lastbilen ren och fin eftersom smutsiga rutor och backspeglar kan försämra sikten ut ur förarhytten. Smutsiga lampor ger sämre ljus och det är aldrig bra om smuts får chansen att leta sig in på fel ställen.

En rengjord lastbil ger bättre reklam

En lastbil ser dessutom så mycket bättre ut när den är rengjord, något som kan vara extra tilltalande för kunder. Det går såklart att tvätta sin lastbil själv men det allra smidigaste är att lämna in den till en tvätthall som noggrant kan rengöra fordonet på bästa sätt.

Professionell lastbilstvätt som visar hänsyn till miljön

För den som önskar en professionell lastbilstvätt i Norrköping är Lastvagnservice i Östergötland AB ett mycket bra val. De tvättar samtliga fordon i den miljövänliga maskintvätten där de såklart också använder miljövänliga rengöringsmedel. För att vara på den säkra sidan gör de dessutom regelbundna kontroller på utsläppen från tvätthallen för att säkerställa att de inte skadar naturen.

Genom att boka återkommande fasta tider per vecka eller månad får du in en bra rutin som garanterar att du alltid har en ren och fräsch lastbil.