Skicka paket till USA - emballage

Skicka paket till USA – emballage

september 20, 2017

Du som är kund har ansvaret för att ditt paket som ska skickas är väl förpackat i rätt emballage. Ett föremål som ska skickas till USA har en väldigt lång resa framför sig och hanteringen av paket kan ibland vara hårdhänt när det skickas runt. Se mer på https://billigtpaket.se/Skicka-till-USA Därför är det viktigt att förpacka föremålet väl och ta hänsyn till vad det är för typ av produkt man skickar, då vissa föremål ju är mer känsliga än andra. Alla paket kommer att hanteras i en anläggning för sortering av paket, och därför är det bra om ditt paket är väl förpackat både på insidan och utsidan.

På utsidan bör även adressetiketten sitta ordentligt fastklistrad och på rätt sida av paketet så att den sitter synligt. Paketets utsida ska vara gjort av ett tåligt material så att det inte går sönder eller blir fuktskadat om paketet skulle bli blött till exempel. En kartong av ett tåligt material brukar alltid fungera bra.

Föremålet som skickas bör rullas in i till exempel bubbelplast eller tidningspapper, för att det inte ska åka omkring och skadas inne i paketet. Det är bra om det inte finns några tomma ytor i paketet utan du bör fylla upp så att föremålet inte kan rubbas alls i förpackningen. Billigtpaket.se gör inga extra inspektioner av paketet du skickar, så det är du om skickar som har allt ansvar för att paketet ska hålla för färden till USA. Om paketet går sönder på grund av att det varit undermåligt från början utgår ingen ersättning för skador från transporteringen.

Produkter som är extra känsliga redan från början, som till exempel föremål i porslin, alla typer av elektroniska varor och datorer, skärmar och annan teknisk utrustning.

För paket som skickas till USA ska även ett dokument för tullen fyllas i, även kallad handelsfaktura, och fästas på ett av paketen i leveransen.