Anteckningarna som både utvecklar din person och ser till att taket blir tvättat

december 27, 2020

Det tar lång tid att bygga upp saker men ofta väldigt kort tid att riva dem.
Detta är en regel som gäller det mesta här i livet: Allt från förhållanden till misskött taktvätt i Helsingborg. Innan man vet ordet av så har man plötsligt hamnat i en situation då enkla lösningar inte längre är ett alternativ, utan allt handlar om skademinimering.

Att styra upp sitt liv

Dock går allt sådant att undvika genom att man i god tid fångar upp tendenser som man oftast känner till men som man kanske ignorerar. Ibland kan det kännas nästan som om att det finns något i oss som faktiskt njuter av att saker och ting går åt pipsvängen. Något i oss som jublar när vi misslyckas.

En gammal visdom från de amerikanska ursprungsinvånarna lyder: “Du har två vargar i dig – en god och en ond. Den som du matar mest vinner.”.
Vilken av dina vargar föder du främst i ditt liv? 

Detta är en fråga som kanske aldrig har varit så aktuell som den är idag för många av oss. I tider då vi har stora mängder rädsla i cirkulation så är det lätt hänt att vi börjar anamma destruktiva beteenden. Det behöver inte vara stora förändringar, men steg för steg så låter vi oss själva gå vilse.
Därför gäller det att vara vaksam och kartlägga sitt beteende. 

En dagbok kan vara en bra idé. Eller bara någon form av checklista där man stämmer av vad man har gjort under dagen, hur man mår och vad man har för mål. Det blir en sorts kombination av dagbok och att göra-lista där dagens humör samsas med att faktiskt ringa och boka den där taktvätten.
Med tiden brukar ett mönster i ens beteende kunna urskiljas. Det är också då man får den första nyckeln till att medvetet börja förändra och förbättra sitt liv.