Den som kan le i motvind har mycket vunnet

marts 31, 2021

Man har rätt mycket med sig här i livet om man ställer in sig på långsiktig vinning. För vi lever i en tid då så mycket är kortsiktigt och snabba belöningar kommer i formen av mobilspel, sockerrik mat och överlag ett överflöd av tillgänglighet.

Har man dock inställningen att det man odlar nu kanske kommer en till gagn om ett, fem eller tio år så kan man verkligen skapa under i vardagen.

Ditt mål och dess pris

Ta något så vardagligt som att skaffa sig en tandställning på http://www.letandreglering.se/. Det finns nog inte någon som kommer att försöka övertyga dig om att det är en särskilt trevlig process det här med att få metall i munnen. För vem vill egentligen ha någons händer pillrandes runt mellan käkarna på en?

Men tids nog, när tandställningen väl har gjort sitt jobb så kommer du garanterat att vara tacksam för den tid som du spenderade med den i munnen. För när du kan le ett rakt och vitt leende så kommer belöningen.

På samma sätt kan du se på de val som du gör idag i livet. För vill man komma någonstans så behöver man alltid vara beredd på att betala ett pris. Allt som är värt något kräver nämligen att man är villig att göra någon form av uppoffring. Fråga därför dig själv vad det är du vill få ut av livet som du lever. Vilka mål och drömmar har du?

Sedan är det dags att göra en plan och förstå att vägen till din destination kommer att vara kantad av allt möjligt som du aldrig hade kunnat förutspå. 

Det är alla dessa överraskningar som väntar på oss som gör livet till det äventyr som det faktiskt är. Alla saker är inte direkt roliga, men om vi kan lära oss att hantera dem med nyfikenhet och gott mod så är hälften vunnet. Lycka till på ditt äventyr!