Det kan vara klokt att väja produkter utan tillsatt socker för att få i sig tillräckligt med näring

november 29, 2021

advertorial

Socker är något som inte har någon positiv effekt på kroppen, därför är det många som väljer att utesluta det ur sin kost. Väldigt många av de produkter som innehåller mycket kalorier och kan vara en stark bidragande faktor till viktuppgång innehåller också socker. Dessvärre är det ofta även de produkterna som smakar väldigt gott, men det finns som tur är ett alternativ till sockerfyllda sötsaker, nämligen söta och goda produkter utan tillsatt socker.

Tillsatt socker kan bidra till att man inte får i sig tillräckligt med näring

Tillsatt socker finns i väldigt mycket av det vi stoppar i oss. Förutom de uppenbara produkterna såsom godis, glass och läsk så finns det även socker i väldigt mycket annat som vi äter och dricker på daglig basis. Det finns dock även många produkter som innehåller naturliga sockerarter som i regel inte är lika näringsfattiga som produkter som i princip enbart består av tillsatt socker. 

image

Äter man mer tillsatt socker än 10 procent av kalorierna som man får i sig så är det svårt att få plats med näringsrik mat. Vilket inte är bra eftersom man då inte får i sig tillräckligt  med viktiga vitaminer och mineraler utan att man samtidigt får i sig mer kalorier än vad kroppen gör av med. Något som i sin tur leder till att man ökar i vikt. 

Hitta goda ersättare till sötsakerna 

Det kan därmed vara en väldigt god idé att undvika produkter med tillsatt socker. För att underlätta när man försöker sluta med dessa produkter så kan det vara bra att hitta ersättare för att fortfarande kunna njuta av godsaker. EASIS är ett företag som inriktat sig på just sötsaker utan tillsatt socker. De producerar allt från choklad, karameller och kakor till juice, glass och frukostprodukter. EASIS vill att det ska vara enkelt att välja ett alternativ till produkter fyllda med socker och kalorier.

Hela sortimentet hittar man på https://www.easis.se/