Handskas med hösten på rätt sätt

Handskas med hösten på rätt sätt

september 9, 2019

Ett par snygga välsydda handskar är en detalj som kan förgylla hela din outfit. Att bära handskar på rätt sätt kan låta trivialt, men det är egentligen en lika stor del av din garderob som ett par välsydda skor eller en snyggt skuren kappa. Traditionellt sett har handsken varit ett plagg som man köpt efter stil och ägnat stor tanke åt. Idag är det fortfarande en viktig accessoar men har också blivit mer av ett praktiskt plagg. De ska hålla händerna varma samtidigt som de ska vara smidiga nog att kunna sitta på även om man behöver lirka upp en telefon ur fickan.

 

 

Att matcha handsken rätt

 

Hur gör du då för att hitta ett par sköna handskar som samtidigt blir en sofistikerad accessoar? Tumregeln är att matcha handsken med de skor du bär. Man kan säga att handsken ska harmonisera skorna. Till en början bör man tänka på färgerna. Svarta skor kräver svarta handskar. Bruna kräver bruna. En detalj som ytterligare förfinar matchningen är materialet. Släta svarta läderskor matchas med fördel med ett par släta svarta skinnhandskar. Ett par bruna mockahandskar passar fint tillsammans med skor i samma färg och material. Tänk alltså i färger och texturer för att åstadkomma en så harmoniserad och genomtänkt helhet som möjligt.

 

Funktionalitet och passform

 

Man får heller inte glömma bort att välja handske efter ändamål. Ett tunt lyxigt foder kan passa i handskarna man åker till jobbet med. Ska man däremot bära tunga matkassar eller köra en tung barnvagn krävs ett lite mer slitstarkt foder som exempelvis ull. Vad gäller passformen är det värt att besöka en riktig handskaffär. Det är ont om dem idag men det finns fortfarande några butiker vars enda passion är handskar. Östermalms handskaffär i Stockholm är en av de få butiker där du kan få hjälp att hitta den perfekta handsken.