Katters unika karaktär och kattsanden de väljer att gilla

december 14, 2020
in Katt

Har man aldrig haft ett husdjur så förstår man kanske inte riktigt poängen med dem.
Varför skulle någon vilja ha ett djur hemma hos sig? En, ofta, hårig varelse som kräver en massa tid, pengar och resurser? Visst kan man se på husdjuren ur detta, relativt ytliga, perspektiv. Dock vet alla ägare av husdjur att det finns så enormt mycket mer till djuren än så här.

Lär känna ditt husdjur

Ett husdjur, kanske framför allt hundar och katter, är en del av familjen. De är en del av familjedynamiken och bidrar till den känsla som finns hemma i ett hushåll.

De håller oss sällskap i vardagen och ger oss även tröst under livets svåra stunder. De bidrar helt enkelt till vårt välmående.

Visst är det inte alltid så kul alla gånger. Ibland sker det olyckor i hemmet och då gäller det att vara förstående för att det kan bli lite tokigt. Speciellt när djuret är ungt och precis som alla barn inte kan eller vet hur man till exempel går på toa.
Då hjälper det att ha en pedagogisk husse och/eller matte som hjälper en rätt. 

Har man katt så är det förstås också bra att man har ett kattsand som katten i fråga tycker om. Katter är väldigt unika i sina preferenser, kanske mer så än hundar, eftersom de är så starka individualister.

Det kan därför ta ett tag att lära känna en katts preferenser och det gäller att ha tålamod ur detta perspektiv.

För ger man sitt husdjur tid, stimulans, tydliga ramar och kärlek så kommer ni med tiden att växa samman till en enhet som kanske mer känns som vänner än något annat. 

Det är också därför det är så smärtsamt när våra husdjur en dag vandrar vidare och lämnar detta jordeliv. Dock har ni alla dagar fram till dess tillsammans.