Lärdomar av att kontakta en låssmed i Göteborg

Lärdomar av att kontakta en låssmed i Göteborg

oktober 9, 2020

Man kan inte vara på topp hela tiden, som det brukar heta. Vi har alla våra dagar när saker och ting inte alls går vår väg. Plötsligt står man där skamsen och får ringa en låssmed Göteborg för att man inte var uppmärksam och tappade bort sin nyckel på stan.
Nåja, vi faller ner för att kunna resa oss upp igen. Det är bara att ta nya tag och vara tacksam för att detta gick att lösa förhållandevis lätt och snabbt. Tur att dom hade jour också.

Misstagen som blir till ökad närvaro 

För alla dessa motgångar blir i längde till den friktion som för att vi kan fortsätta hålla fäste på livets väg – även när det börjar kränga rejält.
Hur många blev till exempel inte påminda om livets bräcklighet när Covid-19 drog igång tidigare i år? Plötsligt insåg vi hur bräckliga saker och ting är här i livet.

Är det något som vi människor är bra på så är det att återhämta oss och lära oss av våra misstag. Till exempel genom att vara extra vaksamma gällande nyckelknippan i framtiden. Även om det gick smidigt så är det ju skönt att inte behöva byta låskolv en gång tid med Låsproffsen i Göteborg. 

Någon vis sa en gång att man ska “lida med ett leende”. Kanske känns detta svårt i stundens hetta men med tiden inser man att misstagen som vi gör faktiskt görs av en anledning. De blir med tiden till viktiga lektioner som förbered oss för att vara vaksamma när liknande och kanske allvarligare situationer uppstår. De tränar upp vår vaksamhet och vi blir mer närvarande i livet.

På många sätt kan man alltså säga att misstag blir som en sorts meditation, om vi låter dem bli det genom att reflektera över dem. Vi lär oss om oss själva och hittar ett djupt rotat lugn inom oss själva.