Många fördelar med papptak

juli 22, 2021

Takpapp är ett prisvärt takmaterial som passar de flesta tak, oavsett taklutning. Det är också ett av få takmaterial som klarar av att leda bort regnvatten även på helt platta tak. Länge hade papptak dåligt rykte, men så är det inte längre då dagens papptak är av riktigt bra kvalitet och kan hålla så länge som trettio år. Papptakets låga vikt gör också att alla konstruktioner klarar av att bära upp tyngden. Det gör att papptak passar både på villan, lekstugan, hundkojan, garaget, sommarstugan med flera. 

Takpapp är lätt att handskas med tack vare dess låga vikt, men också för att det är så böjbart och följsamt. Det är så användarvänligt att man ofta klarar att själv lägga taket, i alla fall på en lekstuga eller ett garage. Men på villan eller sommarstugan där det också ofta förekommer olika genomföringar, takfönster eller skorsten, är det bästa att man anlitar en takläggare så att taket blir helt tätt. 

 

 

Låg arbetskostnad gör papptak väldigt prisvärt

Att lägga ett papptak går snabbt, särskilt i jämförelse med ett tak av tegel där takpannorna läggs en och en. Detta innebär att själva arbetskostnaden precis som materialkostnaden är låg. Dessutom kan man använda sig av rot-avdraget och få ned arbetskostnaden ytterligare. Men för att få ett papptak som håller så länge som möjligt gäller det att välja en takläggare som är skicklig men som också använder sig av takpapp av bra kvalitet. Här är ett exempel på en takläggare som specifikt arbetar med papptak; https://www.svenskapapptak.se/papptak/.

Innan man skriver avtal med en takläggare för att lägga om taket kan det vara bra att först ha jämfört priser, kvalitet på material och referenser mellan några olika företag. Vissa takläggare lämnar också garanti på sitt arbete vilket är en bra säkerhet och visar på att takläggaren är seriös.