Rätt temperatur med luft/luftvärmepump

august 13, 2021

Alla behöver vi värma våra bostäder. Det vackra men understundom svala nordiska klimatet tillåter inget annat. Under en betydande del av året spelar uppvärmning en viktig roll och gör bostäder beboeliga. Sedan kommer sommaren. Kort men ljuvlig. Då vill vi ha svalka inomhus.

Idag duger det inte längre med oljeuppvärmning eller direktel. Det förstnämnda är dyrt och rimmar illa med allas försök att hålla planeten i trim. Det andra är vanligen tokdyrt. De flesta av oss söker, eller har redan hittat, bättre alternativ. Nya tider kräver nya lösningar och en värmepump är en utmärkt uppvärmningsform.

 

Hur använder man en luft/luftvärmepump?

En av många stora fördelar med en Luft/Luft värmepump är att den är så oerhört lättskött. Egentligen behöver du inte veta hur man använder den, utan den reglerar mycket själv. När du fått pumpen installerad väljer du det gradtal du vill hålla i hemmet och sedan jobbar pumpen på.

Många luft/luftvärmepumpar kan idag skötas på distans. Genom en app kan du sänka eller höja temperaturen. Du kan stänga av pumpen, eller sätta igång den. Du bör se till att din luft/luftvärmepump får service emellanåt men annars sköter den sig själv.

 

 

 

Sommarsvalka med luft/luftvärmepump

En funktion som är mycket uppskattad av användare är att det går att använda pumpen som AC sommartid. När det blir varmt i Sverige tycker de flesta av oss att livet blir lite besvärligt. Bostäderna är inte alltid byggda för att hålla ute den obligatoriska värmeböljan.

Som ägare till en luft/luftvärmepump kan du ta lätt på den saken. Det enda du behöver göra är att starta din pump för nedkylning. Till skillnad från många andra system fungerar detta klockrent. Sval och frisk luft blåses runt i ditt hem vid behov.

Vad väntar du på egentligen? Ta kontakt med en pålitlig VVS-firma och köp den idealiska uppvärmningen.