Trädfällning utförs av proffs i Lund

advertorial

Nu låter det inte så trevligt med ordet trädfällning, då man helst vill att våra vackra och ståtliga träd ska få leva och växa sig starka. Du har förmodligen beundrat ett blommande äppel- eller körsbärsträd eller en färgsprakande lönn på hösten. För att inte tala om de magiska björkarna som så efterlängtat slår ut på våren. 

Hur lite vi än vill fälla ett träd så är det tyvärr många gånger nödvändigt att göra det, även om det tar emot. Det kan handla om ett träd som har drabbats av en sjukdom och inte går att rädda. Ett träd kan ha fallit mot en elledning under en hård storm. Ibland kan det vara nödvändigt med trädfällningen för att släppa fram solen eller göra plats för en byggnad. 

 

trädfällning Lund

 

Att fälla ett träd är inte riskfritt

Oavsett anledningen till att ett träd måste fällas, så innebär det en stor risk för att en olycka ska ske. Ingen person ska behöva hamna under ett fallande träd eller få bilen förstörd, vilket lätt kan hända om en trädfällning inte utförs på ett korrekt och säkert sätt. Om du inte har tillräckligt med kunskaper för att utföra jobbet själv, bör du ta hjälp av proffs på trädfällning i Lund. Då kommer en erfaren arborist sköta fällningen tryggt och säkert utan några skador på människor, djur eller egendom.

Den metod som en professionell arborist ofta använder är sektionsfällning, som innebär att man avverkar trädet i sektioner. Det som sågas bort firas sedan ner till en så kallad Drop Zone. Det är ett farligt yrke att arbeta uppe i ett träd med motorsåg, så en arborist har en gedigen utbildning i bland annat trädfällning. Annat som dessa yrkespersoner ägnar sig åt är trädbesiktning och trädbeskärning. Du kan även få hjälp med stubbfräsning, plantering eller flisning om du önskar det.